11:52 / 11.12.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Suverenisti zajednički na parlamentarne izbore

-

-

Foto: - / -

Predsjednici triju desno orijentiranih stranaka - Hrasta, Bloka za Hrvatsku i Hrvatske konzervativne stranke - potpisali su u Saboru sporazum o suradnji na sljedećim parlamentarnim izborima.
Tri stranke - Hrast, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) i Blok za Hrvatsku - potpisale su u srijedu sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore iduće godine u okviru platforme Hrvatskih suverenista, uvjereni da će osvojiti najmanje 15 zastupnika te da se bez njih neće moći formirati nova vlada.

Potpisnici Sporazuma potvrdili su da će na predsjedničkim izborima podržati nezavisnog Miroslava Škoru.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što se nakon 15 godina rascjepkanosti desnog biračkog spektra govori o zajedništvu, uvjeren da će Hrvatski suverenisti na parlamentarnim izborima osvojiti najmanje 15-ak zastupnika.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić dodaje da su globalistički lobiji često omotani u "krasan celofan", ali da često rade protiv interesa hrvatskog naroda i države.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) navodi da suverenističku "priču" čine i brojne inicijative, poput Građanske inicijative Istina o Istanbulskoj, Hrvatski bedem, ali i brojni ugledni pojedinci.

Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku) tvrdi kako je kod predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića zavladala panika, jer će se na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima "poput lavine" artikulirati nezadovoljstvo birača pokrenuto formiranjem "trgovačke protunarodne hrvatsko-srpske koalicije" kojom je pogažena "autentična biračka volja".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!