Sv. Nikola u posjeti Klinici za dječje bolesti Zagreb

06.12.2022.

20:14

Autor: Dinko Kreštalica/Dnevnik/A.S.

U sklopu sv. Nikole darivana djeca u Klinici za dječje bolesti Zagreb

U sklopu sv. Nikole darivana djeca u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Foto: Dinko Kreštalica / HRT

Želim ti osmijeh, naziv je akcije u sklopu koje su na današnji blagdan darivani i mali pacijenti Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Naravno, i njih je obišao sveti Nikola. Nakon naporne noći u kojoj je darovima punio dječje čizmice, Sveti Nikola došao je i malim pacijentima uljepšati bolničku svakodnevicu.

- Brzo ozdravljenje u svakom slučaju, puno sreće i da više ne dođu u bolnicu, rekao je Miljenko Gregel, sv. Nikola.

Jer, kako i pjesma kaže - "Sveti Niko svijetomšeta, traži djecu svoju, a za svako dobro dijete ima stvarcu koju.

Svetom Nikoli u njegovu su humanom zadatku pomogli učenici mnogih škola - za svoje bolesne prijatelje izradili su na stotine crteža i pisama s porukama ozdravljenja.

- Zaista mislimo da ćemo ih barem malo usrećiti u ovim blagdanskim danima kad su odvojeni od svojih roditelja, izjavila je Ana Mikloš, organizatorica humanitarne akcije Želim ti osmijeh!

- Ja se prije svega želim zahvaliti organizatorima da djecu obiđe sv.Nikola na dane kad se ne nalaze u svojem domu, kad ne mogu očistiti svoje čizmice, staviti ih na prozor i čekati na svom mjestu poklone, kazala je Iva Hojsak, zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Posjet paraolimpijca i olimpijca

Male pacijente obišli su i naši proslavljeni olimpijci i paraolimpijci, poželjeli su vidjeti osmijeh na njihovim licima. Kažu, želja im se ostvarila.

- Kao dijete sam stvarno ovdje po nekoliko mjeseci godišnje boravio. Uvijek kad je ovako nešto možeš malo djetetu odvratiti pažnju od toga zašto je on tu i da se tu mogu događati neke vedre stvari, rekao je Kristijan Vincetić, hrvatski paraolimpijac.

- Sve što želim je dati ovo malo osmijeha toj djeci koja provode nažalost vrijeme u ovoj bolnici i da se razvesele te da što prije ozdrave, kazao je Tin Srbić, hrvatski olimpijac.

Vjerojatno i hoće jer, prema vjerovanju, sv. Nikola činio je čuda, a uz to što je zaštitnik mornara, brine se i za djecu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!