10:30 / 24.11.2020.

Autor: T.D./Hina

Svađe i prozivanja u Saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj opetovano je u utorak prozvao saborske kolege iz vladajuće većine što nisu u Sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima na planove izvanproračunskih korisnika.
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj opetovano je u utorak prozvao saborske kolege iz vladajuće većine što nisu u Sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima na planove izvanproračunskih korisnika, na što je  predsjednik Sabora Jandroković zamolio da se nikoga ne proziva.

➡️Sabor o prijedlogu izmjena Ovršnog zakona ➡️Sabor: Odbijena većina amandmana na financijske planove izvanproračunskih korisnika

- Molim Vas da ne prozivate druge, ne slušaju vas ni kolege iz vaše stranke, nije dužnost zastupnika sjediti ovdje i slušati predlagatelje amandmana, ne stvarajte dojam da netko u nečem griješi, uzvratio je Gordan Jandroković Bulju.

Mostov je zastupnik, međutim, ustrajao u prozivanju, ističući da zastupnika vladajuće većine u Sabornici nije bilo ni u ponedjeljak, kada se izjašnjavalo o amandmanima na predloženi državni proračun za 2021.

- Sramotno je da nema kolega, moj Klub je bio ovdje, pohvalio se Bulj; no Jandroković je konstatirao kako ih je četvero, a zbog epidemioloških mjera i utvrđenih 'kvota', smije ih biti samo dvoje.

- Dogovorili smo se koliko koji klub može imati zastupnika u Sabornici, neću o tome raspravljati, rekao je predsjednik Sabora 'Mostovcima' Nikoli Grmoji i Anti Kujundžiću, te odredio kraću stanku.

- Napravio sam stanku, može vas biti samo dvoje, toga ćete se držati, rekao je Grmoji i Kujundžiću, koji su iz klupe dovikivali kako ne vide razlog da ih ne bude četvero, s obzirom na to da je u dvorani bitno manje od dogovorenog 41 zastupnika.

Nakon stanke, Jandroković je utvrdio da je u Sabornici previše zastupnika Suverenista i Mosta, pa ih zamolio da je napuste.

- Ako to ne napravite počet ću davati opomene, tako da u konačnici nećete moći dva nazočiti raspravama, što ne bih želio', rekao je Jandroković tim zastupnicima, na što je reagirao Grmoja.

- Evo pogledajte, dragi građani, nema nikog iz HDZ-a, a nas tjeraju iz Sabornice, vikao je Grmoja.

Hrvatski sabor je u ponedjeljak završio izjašnjavanje o 300-tinjak amandmana na predloženi državni proračun, danas mu preostaje izjasniti se o 20-ak amandmana na planove izvanproračunskih korisnika.

O svim tim amandmanima će glasovati u srijedu kada će donijeti i najvažniji financijski dokument države.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!