Sve je više vozača motocikla na prometnicama, stoga se poziva na oprez

23.03.2023.

13:55

Autor: Vesna Ljubo/Vijesti/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Dolaskom lijepog vremena na prometnicama je sve više vozača mopeda i motocikala. Stoga iz IPA Regionalnog kluba Osječko-baranjske županije pozivaju na pojačan oprez. Više o svemu doznala je osječka ekipa HTV-a. 

- Tko dugo vozi motor, on zna što je najvažnije. Znači, tehnički ispravan motor, zaštitna oprema. Tko duže vrijeme vozi motor, zna kada kreće sezona što je najpotrebnije, kazao je Božidar Vrselja, IPA Regionalni klub Osječko-baranjske županije.

Što se tiče kakva je situacija u inozemstvu, Siniša Maurus kaže da zavisi od države do države. 

- Recimo najbolja iskustva su u Albaniji. Dakle, kada vozite i velike kolone i gužve su, automobili se razilaze i propuštaju vas kao da ide hitna pomoć. Opet, s druge strane imate država u kojima ne gledaju blagonaklono na motoriste i vrlo je teško i opasno se voziti tim državama, kazao je.

Kaže da je bitno za sigurnost odraditi tehničke radnje. 

- Pozivam sve da odu u stanicu na tehnički pregled i pogledaju malo svoje ljubimce. Osim toga neka malo i obnove svoju opremu, kao što je kolega Božidar rekao, oprema je važan faktor i u slučaju nesreće, dodao je Maurus. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!