18:39 / 23.11.2020.

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

Sve manje slobodnih kreveta u splitskom KBC-u

-

-

Foto: - / -

Bolnica Križine puni se pacijentima. Osamdeset posto hospitaliziranih je na kisiku, 14 na respiratoru.
U posljednja tri tjedna broj pacijenata u splitskom KBC-u se udvostručio. Mjerodavni ističu da će, ako se nastavi tako, bolnica uskoro biti puna, a neće biti dovoljno ni medicinskog osoblja. Na jednom od odjela COVID bolnice na Križinama bila je naša splitska ekipa.

Bolnica Križine puni se pacijentima. Osamdeset posto hospitaliziranih je na kisiku, 14 na respiratoru.

- Morali smo se proširit na prvi kat, zauzeli smo zapadni dio i popunili smo ga 60 posto, ostao nam je istočni dio. Do kad ćemo izdržati s prvim katom nismo sigurni, kaže Mihaela Pfeifer, glavna sestra Respiracijsko-intenzivističkog centra KBC-a Split.

Jedina bolnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji trpi veliki pritisak.

- Moramo znati da postoji ograničenje osoblja, mi nećemo imati dovoljno osoblja za zbrinjavane bolesnika. Možemo povećati kapacitet, ali postoji problem osoblja, kaže prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

A upravo oni nose golemi posao i nadu pacijentima. Ne vidi im se lice ispod opreme, ali teško da će itko ove ljude u bijelom zaboraviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!