18:31 / 07.01.2020.

Autor: Sanja Mikleušević Pavić/Labirint/IMS/M.M./HRT

Sve što drugi nude on nudi duplo

-

-

Foto: - / -

Zagrepčanin Dario Juričan neobičnom kampanjom nije išao po pobjedu, njegov je cilj bio skretanje pozornosti na model vladanja svemoćnog Milana Bandića.
I dok se analiziraju pobjeda i poraz, emisija HRT-a Labirint vratila se kandidatu koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora napravio golem iskorak.

Zagrepčanin Dario Juričan neobičnom kampanjom nije išao po pobjedu, njegov je cilj bio skretanje pozornosti na model vladanja svemoćnog Milana Bandića

Rođen kao Dario Juričan, danas Milan Bandić, široj je javnosti postao poznat nakon dokumentaraca u kojima se bavi privatizacijskim tajkunima - Ivicom Todorićem i Miroslavom Kutlom. I ne samo što je preuzeo njegov identitet, već je javno, pred milijunskim auditorijem, ogolio kako kaže - njegovu politiku.

- Ja Hrvatskoj nudim korupciju, koruptivni red, koruptivni rad, koruptivni rast. Znači sve što ovi tu majstori ponude ja nudim duplo. Isto tako ja jedini nudim osmi padež, a to je kome koliko i još bih samo pozvao sve mrtve da glasaju za mene, rekao je Juričan na sučeljavanju 11 predsjedničkih kandidata na HRT-u 17. prosinca 2019. godine.

Ono što je učinio dosad je nezabilježeno u povijesti hrvatskih izbora.

Milan Bandić, koji je dosad uspješno preskakao sve zapreke, trgovao i kupovao, nema odgovor na izvedbe jedinstvenog Juričana koji je nakon prvog izbornog kruga osvojio respektabilnih 4,61%.

Tek naizgled samo duhovit, izravno pogađa u srce politiku kojom se Tigar od papira, kako naziva Milana Bandića, desetljećima održava na vlasti. 

Bandić, kojemu ni najveći oponenti ne mogu osporiti umjetnost preživljavanja, nemoćan je pred performansima kojima Juričan prokazuje i ismijava njegovo "delanje".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!