18:01 / 30.10.2020.

Autor: Ivica Grudiček/HRT

Sve teže u bolnici u Varaždinu, zapošljavaju nove ljude

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U bolnici su zbog bolesti COVID-19 hospitalizirana 74 pacijenta s teškom kliničkom slikom. Njih šestero je na intenzivnoj njezi, a ostali su na kisiku.
Nastavlja se rast broja hospitaliziranih pacijenata u varaždinskoj bolnici i sve je manje dostupnih djelatnika za rad. Zbog nedostatka medicinskog kadra, bolnica se obratila Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom specijalizanata varaždinske bolnice koji su na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu i medicinskih sestara.

➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ Beroš: Daleko smo od sloma bolničkog sustava 

- Na današnji dan u našoj su bolnici 122 djelatnika izbačena iz stroja, 62 su pozitivna na koronavirus i 60 ih je u samoizolaciji, a oko polovina tog broja su medicinske sestre, rekao je ravnatelj bolnice dr. Nenad Kudelić. Naglasio je da su u bolnici zbog bolesti COVID-19 hospitalizirana 74 pacijenta s teškom kliničkom slikom. Njih šestero je u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku. Pet pacijenata premješteno je u Klenovnik.

- U skladu s preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na razdoblje od 60 dana, i to zapošljavanja medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin poziva sve nezaposlene srednje medicinske sestre i prvostupnice da se jave na e-mail anica.sekovanic@obv.hr (mob:0992330417) ili bolnica@obv.hr.

Ravnatelj je dodao da je bolnica danas putem Upravnog vijeća osigurala preduvjete za zapošljavanje njegovatelja te da će uskoro objaviti poziv za rad u bolnici na mjestima njegovatelja. Uz to, OBV se za pomoć obratio i Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!