19:52 / 21.08.2020.

Autor: Nataša Ledić Grgurić/T.D./Dnevnik2/IMS/HRT

Sve više kandidata za čelno mjesto SDP-a

-

-

Foto: - / -

Povećava se broj kandidata za predsjednika SDP-a. Peđa Grbin prvi je najavio, a sada i predao svoju kandidaturu.
Povećava se broj kandidata za predsjednika SDP-a. Peđa Grbin prvi je najavio, a sada i predao svoju kandidaturu. U utrku uz Mirelu Ahmetović, ulazi i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je pozvao SDP-ovce da zakopaju ratne sjekire.

Nakon današnje predaje potpisa, Peđa Grbin prvi je i za sada jedini službeni kandidat za predsjednika SDP-a.

- Pred nama je početak građenja boljeg SDP-a, pred nama je početak građenja stranke kojom ćemo opet biti ponosni i s kojom ćemo ići u nove pobjede, govori Peđa Grbin, kandidat za predsjednika SDP-a.

Nedavni SDP-ov izborni poraz trebao bi biti odskočna daska za stranku, kaže Grbin. Puno je razočaranih.

- U SDP-u od 33 tisuće članova ima samo njih 6 tisuća koji redovito ili relativno redovito plaćaju članarinu. 6 tisuća od 33 tisuće, dodaje. 

Svoju je kandidaturu objavio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Okidač je bila prva sjednica saborskog Kluba SDP-a.

- Kad sam shvatio da ratne sjekire nisu zakopane, a da ništa, apsolutno ništa nismo naučili od izbora, da će se dalje nastaviti podjele unutar stranke, objašnjava Željko Kolar, kandidat za predsjednika SDP-a.

Kolar smatra da bi mogao pomiriti dvije sukobljene struje.

- Izgradnja moderne lijeve stranke, stranke lijevog centra koje će morati paralelno raditi uz oživljavanje stranačke organizacije i premošćivanje ovih dubokih, dubokih podjela.

Frakcije u SDP-u očito su velik problem, pa i motiv za još jednog pretendenta na predsjedničko mjesto. 

- Želim kao i mnoge moje kolegice i kolege u SDP-u promijeniti određeni način koji je dovodio do velikih nesuglasica u stranci, a to je najčešće bilo sastavljanje lista, način na koji se biraju zastupnici, kako se biraju određeni delegati, kaže Marino Percan, kandidat za predsjednika SDP-a. 

Sve bi htio pomiriti i Zlatko Komadina

- Meni bi bilo drago da dobije predsjednika koji će ujediniti stranku bez ovih trvenja koja su bila do sada, vidjet ćemo koga, ističe Zlatko Komadina, v.d. predsjednika SDP-a. 

Predaja kandidatura traje do kraja mjeseca, točnije do 31. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!