16:20 / 23.08.2021.

Autor: Dnevnik/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Sve više osoba na respiratoru u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Splitski KBC

Splitski KBC

Foto: HRT / HTV

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 15 osoba, a jedna je umrla u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U splitskom KBC-u liječi se 67 zaraženih koronavirusom, od kojih je čak 20 na respiratoru. Usporedbe radi, dosad je najveći broj pacijenata na respiratoru u Splitu bio 27. Spustila se i prosječna dob hospitaliziranih - i to za 13 godina.

Danas je počela još jedna reorganizacija splitske bolnice. Šire se kapaciteti jedinice intezivnog liječanja, a pacijenti na kisiku prebacuju se na druge odjele. Veliki je pritisak na hitni prijam, a s obzirom na to da se dio medicinskog osoblja brine o COVID pacijentima, čeka se i po nekoliko sati.

- U ovom trenutku broj pacijenata na hitne prijeme je dvostruko veći nego zimi. Velik je to izazov za splitsku bolnicu, ali sve ćemo zbrinuti, rekao je Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

Osvrnuo i na broj oboljelih. 

- Od svih bolesnika koje smo liječili od 1. srpnja, njih je bilo 5,5% cijepljenih, a od ovih koji su na respiratoru, od 1. srpnja ih je bilo 30. Od njih je samo dvoje bilo potpuno cijepljeno, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!