16:44 / 01.10.2018.

Autor: S.K.B./M.M./HRT

Sve više obitelji doseljava u Golu

-

-

Foto: - / -

Općina Gola u Prekodravlju pozitivan je primjer odnosa lokalne zajednice prema demografskom stanju u svojem kraju.
Općina Gola u Prekodravlju pozitivan je primjer odnosa lokalne zajednice prema demografskom stanju u svojem kraju. Već godinama ulažu u škole, vrtiće, komunalnu infrastrukturu pa ne čudi da se sve više obitelji doseljava u Golu.

Jedna su od malobrojnih škola u Podravini i Prigorju s većim brojem učenika nego prošle godine. 

Općina već godinama nizom mjera potiče demografsku obnovu ovoga kraja: za rođenje djeteta roditelji dobivaju pet tisuća kuna, udžbenici za školarce su besplatni, školska kuhinja se ne plaća, a stipendije se dodjeljuju svim studentima.

Doselile su neke obitelji iz drugih sredina, ali još više veseli da naši mladi koji se školuju dolaze i snahe i zetovi dolaze, zasnivaju svoj život, kupuju kuće tako da u Goli samoj gotovo i nema nijedne kuće zapuštene kao što je u drugim sredinama što je tužno, rekao je Stjepan Milinković, načelnik općine Gola.

Vrijedni Prekodravci oduvijek su bili uspješni stočari, prošle su godine proizvodnju mlijeka povećali za gotovo dva milijuna litara.

Gospodarskoj slici pridonosi i nekoliko jakih tvrtki koje stalno zapošljavaju. Mladim je obiteljima život lagodniji u Goli, ali ni oni stariji se ne žale.

Društveni život obogaćuju brojne udruge, a imaju i tri kulturno-umjetnička društva. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!