20:21 / 03.06.2020.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Sve žešći verbalni rat HDZ-a i SDP-a

-

-

Foto: - / -

Dok Andrej Plenković oštro odgovara DORH-u, predsjednik SDP-a Davor Bernardić proziva predsjednika HDZ-a zbog njegove izjave da "za sve treba imati iste aršine".
Ne prestaju politička prepucavanja oko afere vjetroelektrane. Premijer Andrej Plenković ističe da se moraju pronaći odgovorni za curenje informacija te da je pokrenut postupak izbacivanja Josipe Rimac iz stranke.

Nakon što je jučer kritizirao curenje informacija iz istrage u aferi vjetroelektrane, premijer Plenković i danas je uputio poruku DORH-u komentirajući njihove navode da iz njihovih redova ne cure informacije, te oštro odbacio prozivanja o utjecaju na njihov rad. 

- Ja ne znam kako DORH tako lakonski zna da nije do njih. Kako su oni to ispitali i utvrdili? Da onda vidimo tko je. Pa nije ovo prvi takav slučaj u ovom mandatu. Imali smo slučaj da netko fabricira SMS-ove mene kao predsjednika Vlade i potpredsjednice, i nikome ništa, rekao je Plenković.

Dok Andrej Plenković oštro odgovara DORH-u, predsjednik SDP-a Davor Bernardić proziva predsjednika HDZ-a zbog njegove izjave da "za sve treba imati iste aršine".

- Neprihvatljiva reakcija, preprekoračio je svoje ovlasti jer huška neovisne institucije na SDP kako bi prikrio kriminal i korupciju u HDZ-u i hapšenja zadnjih dana, rekao je Bernardić.

- Mislim da je premijerova izjava u potpunosti u ustavnim okvirima. Bilo bi dobro da predsjednik SDP-a pojasni odkud njemu onaj novac za školovanje i tko je podmirio to školovanje, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Među 49 svjedoka koje USKOK želi ispitati u istrazi, prema neslužbenim informacijama je i Marija Vučković. Ministrica poljoprivrede službeni poziv još nije dobila.

- Što se tiče nacrta spominju se mnoga imena. Puno tu ljudi poznajem, ali konkretno ne Rimac, nije sa mnom kontaktirala u vezi s ovim nacrtom, rekla je ministrica Vučković.

Protiv Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije, Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je stegovni postupak.

- Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza, izjavio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac, koju je kao i Anu Mandac Vlada nakon uhićenja smijenila, određen je jednomjesečni pritvor kao i za još šestero osumnjičenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!