Šveb: Uloga javnog medijskog servisa važnija je nego ikad prije

16:22 / 08.06.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Konferencija New Europe Market u Dubrovniku

Konferencija New Europe Market u Dubrovniku

Foto: Dnevnik / HTV

Drugog dana konferencije New Europe Market u Dubrovniku, koja okuplja istaknute osobe iz svjetske i europske televizijske industrije, najviše je riječi bilo o ulozi javnih i komercijalnih televizija u vremenima krize te njihovu međuodnosu. Na panelu je sudjelovao i ravnatelj HRT-a Robert Šveb, koji je istaknuo da je uloga javnog medijskog servisa važnija nego ikad prije.

- Živimo u svijetu kad se medijske navike publike drastično mijenjaju. Dolaskom interneta i novih medijskih platformi, medijski svijet se promijenio u značajnoj mjeri. U svijetu, kada informacije dolaze sa svih strana i publika ima prilike pronaći informaciju na brojnim izvorima, na internetu i komercijalnim i drugim medijima, uloga javnog medijskog servisa je sve važnija, možda nikad važnija nego danas, rekao je među ostalim glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.  

- Komercijalne televizije vidimo kao glavne pružatelje informacija i zabave, uz javnu televiziju, glavni smo proizvođači sadržaja u cijeloj Europi. Smatram da je uloga televizije i dalje ulagati u lokalni sadržaj, primjerice sadržaj u Hrvatskoj, ali i sadržaj na razini Europe. U tome pogledu najveći izazov je osigurati da kao komercijalna kuća nastavimo raditi u određenom regulatornom okviru. Tad će nam ljudi vjerovati, kao što smo mogli vidjeti u slučaju COVID-a, dolaziti po točne informcije, rekao je Gregoire Polad, direktor Europskog udruženja komercijalnih televizija i pružatelja usluga videa na zahtjev.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!