15:59 / 14.11.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Svečana promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Svečana promocija doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Svečana promocija doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Foto: Zoe Sarlija / PIXSELL

Svečana promocije 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održana je u nedjelju u Zagrebu, priopćeno je sa Sveučiišta.

Kandidati odjeveni u svečane toge izgovorili su tekst prisege, rektor Damira Borasa ih je proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Potom su prebacili kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje.

- Sustav doktorskoga obrazovanja stvara ne samo razborite, kreativne, profesionalne i moralne članove akademske zajednice, nego i zrele, uravnotežene i dostojanstvene građane svijeta koji su temelj demokratskog ustrojstva i općega društvenoga i ekonomskoga napretka svake ljudske zajednice, kazao je rektor Boras. Doktori znanosti su glasnogovornici razuma, tolerancije, nalaženja veselja u radu, ljubavi prema bližnjemu, novih otkrića i spoznaja sutra, te lučonoše i jamci našega opstanka i našega napretka u budućnosti, kazao je.

Promocija je održana u dvije odvojene svečanosti zbog preporuka i antiepidemijskih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!