12:41 / 04.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Svečana sjednica Gradskog vijeća Splita

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na današnjoj svječanoj sjednici su dodijeljene nagrade Grada Splita za 2017. godinu zaslužnim Splićanima koje im je uručio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov.

Uoči Dana grada i blagdana zaštitnika Splita svetoga Dujma, 7. svibnja Gradsko vijeće je u Hrvatskom narodnom kazalištu održalo svečanu sjednicu, na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković, čestitajući Splićanima njihov dan, izrazio zadovoljstvo što će se sjednica Vlade održati u njihovu gradu i poručio da su došli dati podršku politici poboljšanja života svih građana Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Imamo snagu i moć napraviti velike stvari poput značajnih projekata i stvoriti razvojno žarište cijelog hrvatskog juga, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Pozvao je na zajedničku borbu za čisti zrak i vodu, za nova radna mjesta jer je, kazao je, Split pokazao da je najbolji kada su svi zajedno.

Potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković je čestitajući građanima Splita dan grada i Sv. Dujma izjavio da će se danas na tematskoj sjednici Vlade donijeti niz odluka koje će biti novi iskorak Splita na mnogim područjima, te da će novi projekti i nove vrijednosti povući za sobom nove investicije i tako pridonijeti novom napretku.

Splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić je poručio da danas otkrivaju mogućnost boljega Splita. Samo ozračje svetkovine govori da je ovo moguća misija. I ova svečana sjednica želi biti znak i iskorak za bolji Split, izjavio je Barišić.

Na današnjoj svječanoj sjednici su dodijeljene nagrade Grada Splita za 2017. godinu zaslužnim Splićanima koje im je uručio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov. Dobitnici nagrada za životno djelo su doktor Ivan Urlić, novinar Ivica Luetić i profesor Frano Baras, osobne nagrade su dobili glazbeni umjetnik Vlado Sunko i plivačica Dina Levačić, dok je skupnu nagradu dobio dječji zbor Srdelice i Jedriličarski klub Mornar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!