Svečani prijam u prigodi umirovljenja generala i brigadira

22.02.2019.

19:06

Autor: T.V./HRT

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga zahvalnicama i časničkim bodežima nagradila je 12 generala Hrvatske vojske koji odlaze u mirovinu. Darove je uručila i najboljim vojnicima i dočasnicima u prošloj godini.
Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga zahvalnicama i časničkim bodežima nagradila je 12 generala Hrvatske vojske koji odlaze u mirovinu. Darove je uručila i najboljim vojnicima i dočasnicima u prošloj godini od kojih očekuje da nastave marljiv rad i vojničko napredovanje i da budu uzor drugima. Umirovljeni generali na odlasku poručili su da u mirovini neće mirovati.

- Stečenim znanjima, vještinama i iskustvom sposobni smo voditi druge poslove i obnašati druge odgovorne dužnosti i tako doprinjeti boljitku i razvoju ostalih segmenata društva u RH, ali izvan nje. Priliku za to imamo, a na svakome od nas je dali ćemo je iskoristiti. Ne ustežite se vi koji možete doprinjeti takvom našem izboru, poručio je Darko Pintarić, umirovljeni brigadni general.

- Jedan čovjek ne može ništa napraviti, ovo sve što sam ja dobio je zahvala mojim dečkima koji rade samnom u sportskoj dvorani i svim dočasnicima i vojnicima i postrojbama. Svi oni zajedno omogućavaju po neku sitnicu i na kraju dobijete jednog čovjeka koji ima nekakvu viziju i dobije ono što je najbolje, reko je Dalibor Delić, najbolji dočasnik HV-a u 2018.

Na primanju kod predsjednice načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov komentirao je odlazak 21. ovlaštenog aviomehaničara iz Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici, gdje se zimi servisiraju naše zračne protupožarne snage. Unatoč nedostatku stručnog osoblja, poručuje Šundov - kanaderi i airtraktori bit će spremni.  

- Znamo da ZTC ima nedostatak tehničara, to kompenziramo  tehničarima iz HRZ-a. Mi pomognemo njima, oni pomognu nama tako da neće biti upitno održavanje niti priprema niti kandera niti helikoptera za narednu protupožarnu sezonu, kaže Šundov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!