19:00 / 06.12.2020.

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/M.M./HTV

Sveti Nikola razveselio male pacijente

-

-

Foto: - / -

Sveti Nikola nije zaboravio mališane u KBC-u Zagreb. Došao je s pjesmom i darovima, a posebno veselje izazvali su električni automobili.
Sveti Nikola nije zaboravio mališane u KBC-u Zagreb. Došao je s pjesmom i darovima, a posebno veselje izazvali su električni automobili u kojima se mali pacijenti mogu sami odvesti na pretrage i do operacijskih dvorana. Osmijesi i radost u drugi su plan, makar nakratko, stavili bolničke brige i probleme.

Sreća se brzo prioširila bolnicom, a dječju sreću dijele i liječnici i sestre.

- Najveći interes je za Mercedes. Vjerujte, ovo mi je draže nego da sam ja dobila Mercedes i BMW, kaže Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb.

- Olakšat će im se boravak tijekom liječenja koje je dosta dugotrajno, stoga zahvaljujem donatorima, ističe Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Uz donatore i roditelje, pomažu i brojne udruge.

- Vozni park je vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna, nadamo se da će on rasti do nekoliko stotina tisuća kuna, ali to nije ništa u usporedbi s osmijesmima, kaže Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać".

I osmogodišnji Ante, koji je prebolio leukemiju, želi pomagati i biti liječnik kad odraste.

- Želim da znaju da je puno ljudi uz njih i želim da zdrave i budu sretni, kaže Ante Zorović.

U voznom parku je četiri autića, a stiže još šest. Dva su donirali Antini roditelji.Na pitanje kada će prvi mali pacijenti ići na novoizgrađeni odjel dječje onkologije i hematologije u KBC-u Zagreb, ravnatelj Ćorušić rekao je kako se nada da će to biti do Uskrsa iduće godine jer su potres i epidemija doprinijeli da to ne bude već sada.

- Prostor je kompletno zatvoren. Unutra je zidarski dio završen. Prikupili smo 27 milijuna kuna donatorskih sredstava, nedostaje nam 11 milijuna. Vjerujemo da će Vlada RH zatvoriti financijsku konstrukciju, rekao je ravnatelj, te dodao kako vjeruje da nije bilo potresa i pandemije Covida-19 da bi to već bilo spremno.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!