Sveučilište u Splitu napredovalo na listi Times Higher Education Impact

28.04.2022.

15:34

Autor: HRT/Hina

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Sveučilište u Splitu napredovalo je na Times Higher Education Impact listi rangiranja sveučilišta, te se sada nalazi u skupini sveučilišta između 401. i 600. mjesta od 1524 institucije iz 110 zemalja koje su sudjelovale u rangiranju.

- Od prošle godine do danas napredovali smo, slobodno možemo kazati, za 400 mjesta. Ispunili smo svih 17 kriterija održivog razvoja, a njihovo dobro ispunjavanje znači bolje pozicioniranje. Na tomu radimo intenzivno, rekao je novinarima rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić.

Ovogodišnje je rangiranje objavljeno na Times Higher Education Impact and Innovation Summitu u Stockholmu pod nazivom "Što čini uspješnu inovacijsku klimu?".

- Suradnje su ključne u ostvarenju ciljeva održivog razvoja te stoga posebno veseli što smo upravo u 'Partnerstvima za ciljeve', koje je jedan od kriterija, ostvarili najveći skok u odnosu na prethodnu godinu te smo rangirani od 201. do 300. mjesta od 1438 institucija, dodao je.

Osim splitskoga Sveučilišta na istoj se listi nalazi i Sveučilište u Rijeci, koje je uvršteno u skupinu između 301. i 400. mjesta. Rektor Ljutić najavio je da će se u petak na Prokurativama održati Smotra Sveučilišta u Splitu na kojoj će se predstaviti svi fakulteti, Akademija, odjeli, samostalni studiji, Sveučilišna knjižnica, Studentski centar, i Studenski zbor kako bi budući studenti mogli doznati sve o studijskim programima, uvjetima upisa, smještaja, prehrane kao i sve ostale usluge.

Dolazak su najavile sve splitske srednje škole, ali i škole iz Zadra, Šibenika, Mostara te Ravnih Kotara, izvijestili su na konferenciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!