09:24 / 14.09.2020.

Autor: V.K./Hina

Svi požari na Čiovu pod kontrolom, uhićena jedna osoba

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedna osoba koja se dovodi u vezu s požarima na Čiovu uhićena je, dok su sva četiri požara u kojima je izgorjelo nešto više od devet hektara borove šume pod nadzorom vatrogasaca.
Jedna osoba koja se dovodi u vezu s požarima na Čiovu uhićena je, dok su sva četiri požara u kojima je izgorjelo nešto više od devet hektara borove šume pod nadzorom vatrogasaca, doznaje se u policiji i županijskom vatrogasnom Operativno-komunikacijskom centru Split.

Četiri požara na Čiovu, vatra bila blizu kuća: "Riječ je o metrima"

Jerko Kurevija
iz splitske policije potvrdio je da je jedna osoba koja se povezuje s požarom na Čiovu sinoć dovedena u službene policijske prostorije.

- To možemo potvrditi. Policija je u sklopu izvida požara sinoć dovela jednu osobu u službene prostorije i to je sve što u ovome trenutku mogu reći, kazao je Kurevija.

Požari su stavljeni pod nadzor sinoć, a na terenu su ostali vatrogasci iz Okruga i Trogira. U gašenju je sudjelovalo 120 vatrogasaca sa 31 vozilom, dok su im iz zraka pomagala dva kanadera i air tractor.

Samo u prvom požaru, koji je buknuo nešto prije 16 sati na Pivetovoj Glavici, izgorjelo je devet hektara borove šume, a u ostala tri požara, koji su buknuli u gotovo isto vrijeme nekoliko stotina metara dalje, nekoliko stotina kvadrata.

Prvi veliki požar je u jednom trenutku opasno zaprijetio kućama i drugim objektima, no uz pomoć kanadera spašena je sva imovina.

Stanovnici Okruga Gornjeg su vatrogascima rekli kako su u vrijeme požara vidjeli dvojicu mladića na motociklu, a je li jedan od njih i uhićena osoba, to tek treba vidjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!