15:04 / 20.11.2018.

Autor: T.K./M.M./HRT

Svijeće za djecu poginulu u Domovinskom ratu

-

-

Foto: - / -

Ovaj se projekt, u povodu Međunarodnoga dana djeteta, provodi već četvrtu godinu, a financira ga Ministarstvo hrvatskih branitelja.
Tijekom Domovinskoga rata u Hrvatskoj je poginulo 402 djece. Karlovačka udruga veterana satnije Rebels svake godine na Međunarodni dan djeteta duž Aleje hrvatskih branitelja pali svijeće.

Najmlađe dijete poginulo u Domovinskome ratu imalo je samo 2 mjeseca, bilo je iz Rakovice. Na području cijele županije poginulo je njih 64. Tužne činjenice o kojima se malo i rijetko govori.

"Cilj nam je da učenici osnovnih škola shvate da nisu samo u domovinskome ratu stradali vojnici, već da su stradale i civilne žrtve, odnosno veliki broj djece da je poginuo, rekao je Nikola Alić, tajnik Udruge veterana satnije "Rebels".

U spomen, učenici osnovne škole Dragojle Jarnević zapalili su svijeće. Za svaku žrtvu rata jedan lampion.

Ovaj se projekt, u povodu Međunarodnoga dana djeteta, provodi već četvrtu godinu, a financira ga Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U udruzi Rebels ističu da se na ovaj način prisjećaju i svih žrtava Slunja, Škabrnje i Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!