15:54 / 04.06.2019.

Autor: Sandra Lacković/E.L.S./HRT

Svijetli k'o da je u Las Vegasu, a ne na Stradunu

-

-

Foto: - / -

Inspekcijske službe Ministarstva kulture ovih su dana obišle teren i fotografirale sve bankomate. Čeka se njihova preporuka - kako zaštititi vizualni identitet grada.
Pošast ugradnje bankomata u poslovne prostore unutar zaštićene  povijesne jezgre - problem je koji muči Dubrovčane. Zbog nekih su reagirali i konzervatori. Gradska uprava traži zakonsko rješenje. Na terenu su ovih dana bile i inspekcijske službe Ministarstva kulture.

Svijetli k'o da je u Las Vegasu, a ne na Stradunu. Zbog izmjene vanjske stolarije reagirali su i konzervatori  te naložili uklanjanje novih vrata. Investitor je dužan vratiti kulturno dobro u prvobitno stanje.

Bankomati su preplavili povijesnu jezgru. Mijenjaju vizualni identitet grada s UNESCO-ve liste. O tome se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća. Zbog dobre zarade vlasnicima poslovnih prostora nije lako odbiti nemoralnu ponudu.

- Za milijun kuna 24 sata ispražnjen bankomat, provjerena informacija, zato upozoravam jer sigurno neće stati na tome. Svaki dan su pozivi ponude, nude sve više, došli su do 3-4000 eura mjesečno, njima je to isplativo nema fiktivnog troška, nema radnika, nema ništa, samo struja 100 kuna mjesečno, sav trošak - kaže Miho Obradović, vijećnik HNS-a.

Ako mi to možemo onda je opravdano pitanje da i mi dobivamno novac odmosno mito jer se radi o velikim poslovima - dodaje vijećnik DUSTRA-e Rikard Rosetti.

Među ostalim predlažu naplatu korištenja javne površine za pristup bankomatima - najvišu na Stradunu.

Gradska uprava traži zakonsko rješenje. Inspekcijske službe Ministarstva kulture ovih su dana obišle teren i fotografirale sve bankomate. Čeka se njihova preporuka - kako zaštititi vizualni identitet grada. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!