11:46 / 12.10.2020.

Autor: HRT

Svjedoci o ranjavanju policajca

-

-

Foto: - / -

Svjedoci su dali izjave nakon ranjavanja policajca na Trgu svetog Marka.
Svjedoci su dali izjave nakon ranjavanja policajca na Trgu svetog Marka.

- Ranjen policajac na Trgu svetog Marka, napadač počinio samoubojstvo

- Dok sam radila čula sam rafalnu paljbu. Svi su legli na pod u dućanu. Sakrili su se kupci. Izletjela sam van jer su me ljudi tražili da pomognem čovjeku i nosila sam mu vodu. Držali smo ga dok nije došla Hitna pomoć. U stvari, Hitna pomoć nije ni došla. Hitnu smo pozvali odmah, došao je sanitet s jednim čovjekom.
Hitne nije bilo oko 20 minuta. Hitnu smo pozvali odmah, došao je sanitet s jednim čovjekom. Čovjek je ležao na podu od bolova, rekla je svjedokinja te dodala kako se radi o mladom dečku.

Svjedokinja je rekla kako nije vidjela je li se to dogodilo ispred zgrade Vlade, ali misli da je.

- Po pričama, dečko je šepao i došao je do ćoška, dodala je.

Svjedokinja je još rekla da je pokraj njih prošao ministar Vili Beroš u automobilu te kako se nada da je dobro vidjela.Odvjetnik Markušić je rekao da je hodao iza Vlade i onda čuo neku buku.

- Mislio sam da bacaju kamenje i cigle na kamion od potresa, tako je bilo prošli tjedan, takva buka. Onda me zvala kolegica da je pucnjava, da se sakrijem. Kad sam hodao blizu, vidio sam policajca na podu i ljude oko njega. Gospođa iz dućana i čovjek koji radi u Vladi pomagali su mu. Ja sam mu stavio moj drugi kaput. Čovjek je bio u velikim bolovima, probali smo ga tješiti, rekao je odvjetnik Markušić.

Rekao je da nije vidio počinitelja.

- Ne, ja sam bio iza Vlade. On je trčao u Mletačkoj, baš blizu moje zgrade. Moja kolegica ga je vidjela, rekao je Markušić.

- Baš moja kuća je "mjesto zločina" i oko nje i baš u kući je jedan metak
koji sam vidio. Policija sad hoda okolo s detektorom i traži metke, dodao je.-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!