13:46 / 04.12.2019.

Autor: HTV4/IMS/HRT

Svjedokinja na suđenju Bandiću uhvaćena u laži

-

-

Foto: - / -

Vozila je službeni automobil, ali se ne sjeća kojim putem i preko kojeg graničnog prijelaza. Dokumenti su pokazali da je sve lagala.
Na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram svjedočila je zaposlenica Grada Dijana Muhović, koju je, prema optužnici, gradonačelnik poslao na dva, navodno službena, putovanja.

- Svjedok u aferi Agram: Popio sam pa se ne sjećam detalja
- Kućice na Trgu iznajmljene svjedoku u aferi "Agram"

Kaže da je bila na berlinskom Oktoberfestu kako bi iskusila tamošnji sajam. Vozila je službeni automobil, ali se ne sjeća kojim putem i preko kojeg graničnog prijelaza. Kaže da ju je dočekao i organizirao joj smještaj Ivan Prpić, ali ne zna čime se on bavi.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković stavio je primjedbu na istinitost njezina iskaza u djelu o službenom putovanju u Berlin od 4. do 7. listopada 2013. Sudu je dostavio podatak MUP-a iz kojeg se vidi da je automobil, kojim se navodno koristila - izišao iz zemlje 4. listopada u 18.39 sati na graničnom prijelazu Županja - Orašje, a u Hrvatsku ušao dva dana poslije na istom prijelazu.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam  točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. Krajem listopada Sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!