21:45 / 11.06.2018.

Autor: S.M./J.L./HRT

Szijjarto: Uspješni pregovori o Ini poboljšali bi odnose Hrvatske i Mađarske

-

-

Foto: - / -

Na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Srednjoeuropske inicijative (SEI) u Splitu bio je i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Srednjoeuropske inicijative (SEI) u Splitu bio je i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Za HRT-ov središnji Dnevnik Szijjart je rekao da shvaća da je renacionalizacija Ine jedno od ključnih pitanja koje utječe na bilateralnu suradnju Hrvatske i Mađarske, ali da to nije pitanje mađarske vlade. Nadamo se da će pregovori Ine i Mola, Vlade RH i Mola biti uspješni. To bi se odmah odrazilo na poboljšane odnose dviju zemalja. Mi kao vlada ne možemo, nego čekati, rekao je.

LNG terminal na Krku, bez obzira plutajući ili kopneni, smatra važnim i za Mađarsku. U ovom dijelu Europe radije govorimo o potrebi za diverzifikacijom energetskih resursa, osobito kada je riječ o plinu, nego da djelujemo. Pitanje je imate li pristup LNG terminalima, postoje li plinovodi te hoće li Hrvatska uložiti i izgraditi kompresore kako bi se plin mogao isporučivati Mađarskoj, rekao je Szijjarto za Dnevnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!