Talijan uhićen u pokušaju krijumčarenja migranta u RH

29.04.2023.

17:11

Autor: T.V./HRT/Hina

ilustracija

ilustracija

Foto: - / Pixabay

Talijanski državljanin (48) uhićen je u Slavonskom Brodu s 12 turskih i tri kineska državljanina koje je pokušao prokrijumčariti u petak u Hrvatsku, izvijestila je u subotu brodsko-posavska Policijska uprava.

Otkriveni su oko 20,45 sati u Splavarskoj ulici, istočno od centra grada, u kombiju talijanskih registarskih oznaka.

Policija je naknadno utvrdila da su svi migranti na ilegalan način ušli u Hrvatsku. Zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, policija je krijumčara predala u pritvor i protiv njega podnosi kaznenu prijavu.

Dva dana ranije na autocesti A3 kod Okučana, policija je otkrila da dva državljanina Srbije u odvojenim vozilima prevoze migrante koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Prvo je u 23,45 otkriveno da 26-godišnjak u automobilu vozi dvoje državljana Kine i troje državljana Turske. Pet minuta kasnije otkriven je i 23-godišnjak koji je prevozio četvero državljana Kine. I ova dva vozača završila su u pritvoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!