18:35 / 28.05.2020.

Autor: B.A./Hina

Talijanski državljanin utajio više od 11 milijuna kuna poreza

Ilustracija: Igor Šoban/PIXSELL

Ilustracija: Igor Šoban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je kazneno prijavila 55-godišnjeg državljanina Italije.
Policija je kazneno prijavila 55-godišnjeg državljanina Italije, osumnjičenog da je kao odgovorna osoba dviju tvrtaka iz Rijeke utajio porez i državni proračun oštetio za više od 11 milijuna kuna.

Sumnja se da je kaznena djela počinio kao odgovorna osoba dviju tvrtaka s područja Rijeke od početka 2016. do kraja 2018.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za 2016. i 2017. godinu prijavio manju obvezu poreza na dobit za jednu tvrtku, a za drugu nije prijavio obvezu poreza na dobit za 2018. godinu.

Tako je hrvatski državni proračun oštetio za više od 11 milijuna kuna, a tvrtkama u kojima je bio odgovorna osoba ostvario je protupravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni 55-godišnjak kazneno je prijavljen zbog utaje poreza ili carine te zbog povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a za spomenuta kaznena djela prijavljene su i dvije tvrtke, priopćila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!