15:31 / 10.09.2019.

Autor: HRT

T.Cetinski nije kriv za smrt pješaka, nepravomoćna presuda

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Optužnica pulskoga Državnog odvjetništva teretila je Cetinskog da je 3. studenog 2017. iz nehaja izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.
Pjevač i glazbenik iz Rovinja Tony Cetinski nepravomoćno je oslobođen na pazinskom Općinskom sudu zbog prometne nesreće koja se dogodila 3. studenoga 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pješaka koji je ležao na kolniku. 

Optužnica pulskoga državnog odvjetništva teretila je Cetinskog da je 3. studenog 2017. iz nehaja izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.

Odvjetništvo se osvrnulo dosadašnju prekršajnu osuđivanost Cetinskog, to jest da je u nekoliko godina imao dva prometna prekršaja, a Cetinski je rekao je da na godinu vozeći prijeđe oko 100.000 km, što i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu. Cetinski je u javnosti i na sudu izjavio da mu je žao što se ta nesreća dogodila, no nije mogao utjecati na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopće nije vidio da čovjek leži na cesti.

Gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno zavoj gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!