07:59 / 08.05.2018.

Autor: HRT

Tedeschi: Da nije bilo lex Agrokor, štete bi bile nemjerljive

-

-

Foto: - / -

U toj nagodbi će sigurno biti više i manje zadovoljnih, ali uvijek se moramo vratiti na početak i što bi bilo da taj zakon nije donesen, rekao je Tedeschi.
Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, gostujući u emisiji Romana Bolkovića 1 na 1, rekao je kako vjeruje da će do nagodbe Agrokorovih vjerovnika doći. Mislim da je to moguće ostvariti u zakonskom roku do 10. srpnja. Istaknuo je da je donošenje Zakona o izvanrednoj upravi bilo nužno.

U toj nagodbi će sigurno biti više i manje zadovoljnih, ali uvijek se moramo vratiti na početak i što bi bilo da taj zakon nije donesen. Bila bi serija nekontroliranih stečaja, utjecaj i važnost Agrokora za hrvatsko gospodarstvo je nemjerljiva, rekao je Tedeschi.


Tedeschi je govorio i o idejno-interesnoj sprezi između biznisa i političke ljevice, o podršci progresivnom oporezivanju. Kako danas gleda na premijersko razdoblje svoga prijatelja Zorana Milanovića, što misli o Živom zidu, populizmu i njegovim perspektivama, je li mu blizak izravan politički angažman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!