20:51 / 14.11.2018.

Autor: HRT

Tema dana: Bačić i Bauk o saborskom aktualcu

-

-

Foto: - / -

Vladi je na aktualnom prijepodnevu u Saboru danas postavljeno 38 zastupničkih pitanja. O tome su u Temi dana HRT-a govorili predsjednici klubova zastupnika HDZ-a i SDP-a.
Vladi je na aktualnom prijepodnevu u Saboru danas postavljeno 38 zastupničkih pitanja. O tome su u Temi dana HRT-a govorili predsjednici klubova zastupnika HDZ-a i SDP-a.

Branko Bačić
(HDZ) je, govoreći o optužbama za spregu HDZ-a i Milana Bandića, koje se moglo čuti u današnjim pitanjima SDP-ovaca Davora Bernardića i Gordana Marasa, rezultat su odnosa u SDP-u, kaže Bačić. "Da je SDP konsolidiran, snažan, čvrst, ne bi se događalo ovo što se danas događa", kazao je Bačić, aludirajući na napuštanje SDP-ovih saborskih klupa. Rekao je da je vladajuća većina stabilna, a to hoće li se neki članovi SDP-a priključiti nekome drugome HDZ-u je irelevantno, rekao je. Nema poveznica između onoga što se događa u Gradskoj skupštini i Saboru, poručuje.

"Naš klub zastupnika funkcionira jednako s 31, kao što je funkcionirao s 38 na početku. opozicija smo, imamo svoju politiku, a ono što imamo između sebe rješavamo unutar sebe", odgovorio je Bauk, ustvrdivši kako su Milan Bandić i HDZ "u koaliciji već duže vrijeme". "To je jedna simbioza gdje Bandić hvata ono što HDZ ne želi", dodao je.

Dotaknuo se onih koji su prešli u klub Milana Bandića, rekavši da su postali politički migranti, odnosno "milanti". Smatra da su takvi prevarili svoje birače, "kao što je to napravio HNS prije godinu dana, formiravši vladu s onima protiv kojih su govorili na izborima". Vidjet ćemo, kaže, hoće li takve birači kazniti. Bauk kaže da kod kolega koji su prešli u klub Milana Bandića ranije nije primijetio da gaje simpatije prema njemu, čak naprotiv. Bačić mu odgovara da se SDP-u rejting urušava i poručuje: "Ne odlaze vama zastupnici zbog Milana Bandića, nego zato što su nezadovoljni SDP-ovim radom."

Bačić poručuje da ba glasovanju u srijedu imaju čvrstih, stabilnih 77 te da o radu Vlade najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji - stabilnost javnih financija, suficit državnog proračuna, uz istovremeno rasterećenje građana i poduzetnika za gotovo sedam milijardi kuna. Bauk već sada najavljuje da će SDP podnijeti veći broj amandmana na proračun. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!