22:08 / 04.08.2018.

Autor: HRT

Tema dana: "U Kninu se danas osjećam pobjednički"

-

-

Foto: - / -

U emisiji HRT-a Tema dana gostovali su šibensko-kninski župan Goran Pauk i kninski gradonačelnik Marko Jelić.
U emisiji HRT-a Tema dana gostovali su šibensko-kninski župan Goran Pauk i kninski gradonačelnik Marko Jelić.

Kao sudionik akcije "Oba su pala", Pauk ističe kako se danas u Kninu prije svega osjeća pobjednički. Istaknuo je kako su generali Gotovina i Markač naša dva živa ratna simbola, koji će napokon dobiti ono što ih doista pripada za sve što su učinili kao vojnici.

"Knin se dugo sprema, kao i prethodnih godina, naravno da je sve spremno. Čekamo početak velebne proslave na ponos cijele Hrvatske", zadovoljan je kninski gradonačelnik.

Ne smatra da je Knin zanemaren. "Ponavljam - mi kao grad funkcioniramo redovno, normalno komuniciramo sa središnjom državom - grad živi stalno i nije zaboravljen. Možda bi građani željeli da je Vlada stalno u Kninu ali ona je ovdje dva dana, za razliku od mnogih drugih mjesta u zemlji. Sigurno nismo zaboravljeni, a koliko ćemo to biti zavisi i o našem radu", dodao je.

O zapošljavanju u Kninu ističe kako treba iskoristiti resurse koji postoje. Naravno, uz pomoć države. Treba i mijenjati zakone koji otežavaju gospodarsko funkcioniranje. Grad je promijenio niz odredaba, dao dodatne financijske poticaje, smanjio cijene najma prostora u gradskom vlasništvu… Prije svega treba educirati mlade ljude u poduzetničkom smislu, i podržati ih kako bi se odvažili da nešto poduzmu, smatra Jelić. 

Kninu se definitivno pružaju iste prilike kao i Šibeniku, tvrdi župan Pauk. Posao je županije uostalom da utječe na ravnopravan regionalan razvoj, bez obzira radi li se o planiranju ili cestogradnji , ili poljoprivrednim poticajima. Županija vodi računa o statusu razvijenosti i potrebama i otoka i obalnog dijela, kaže.

Ključno je za bolji razvoj Knina, vjeruje Jelić, riješiti vojarnu Krka, kako bi se taj dio županije i općine razvijao, kao i Park prirode Dinara. Jako nas brine i prometna izoliranost, zbog toga građani otežano žive. Zajedno s Vladom moramo naći alternativni put kojim će se to riješiti. Bez povezanosti se gospodarstvo ne može razvijati , dodaje.

Upozorio je građane da se trebaju čuvati: Lani je u Kninu bilo preko 41 , sutra će biti oko 35, a za Kninjane to nije problem. No bit će dovoljno punktova sa svježom vodom koja će se dijeliti građanima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!