16:23 / 17.07.2019.

Autor: Vicko Dragojević/D.M./HRT

Terapijski bazen u funkciji nakon 40 godina

-

-

Foto: - / -

Dubrovčani, osobito djeca, više neće morati putovati u druge centre na terapiju i rehabilitaciju.
Grad i Opća bolnica Dubrovnik potpisali su Sporazum o suradnji, kojim će grad financirati obnovu i uređenje terapijskoga bazena za fizikalne vježbe izgrađenog još 80-tih godina prošlog stoljeća. Bazen koji je izgrađen kad i Opća bolnica do danas nije bio u funkciji, ponajviše zato jer nije pronađen način financiranja njegova rada.

- Planiran je rad sa djecom s posebnim potrebama i sa svom djecom. Neće se raditi nikakav poseban probir ili diskriminacija. Za svu djecu koja će trebati liječničku pomoć kroz fizikalnu terapiju to će bit osigurano - jasno, pod nadzorom educiranih stručnjaka, fizijatara i fizioterapeuta, izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovačka bolnica projektirana je krajem 70-ih i kao medicinski centar u drukčijoj organizaciji nego što je to danas. Odjel za fizikalnu terapiju dobio je bazene koji nisu mogli biti stavljeni u funkciju, jer je HZZO imao na području županije tercijalnu zdravstvenu zaštitu za Kalos.

Dogovor s lokalnom upravom riješio je i ovaj problem. Dubrovčani, osobito djeca, više neće morati putovati u druge centre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!