08:59 / 21.11.2020.

Autor: Margareta Jozinović, Eugen Husak/IMS/Dnevnik/B.A./HRT/Hina

Teška nesreća na A1, četvero poginulih

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Teška prometna nesreća, u kojoj su poginule četiri osobe, dogodila se u subotu ujutro oko 7.20 na autocesti A1 Zagreb-Karlovac.
Strašna prometna nesreća jutros na autocesti Zagreb - Karlovac. Na kombi u kojemu je bilo devetero radnika tvrtke Šuma-Promet, koji je zbog kvara stajao na zaustavnom traku, naletio je kamion hrvatskih registarskih oznaka. Ugašena su četiri života. Poginule su dvije žene i dva muškarca, petero je ozlijeđeno.Kombi u kojem je bilo devet ljudi, stao je zbog kvara u zaustavni trak. Vozač kombija propisno je postavio sigurnosni trokut, ali nije pomoglo. Nekoliko ljudi izašlo je iz kombija, a nedugo zatim na kombi je naletio kamion. Zbog siline udarca oba vozila završila su u jarku.

Na mjesto nesreće odmah su stigla tri tima hitne pomoći te je petero ozlijeđenih odvezeno u zagrebačke bolnice KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice i KB Sveti Duh.

S najnovijim informacijama u Dnevnik HRT-a javio se reporter Eugen Husak.

- U kombiju u kojeg se u zaustavnoj traci zabio tegljač - nalazilo ukupno 9 osoba. Četvero ih je nažalost na mjestu poginulo, a njih petero prevezeno je u zagrebačke bolnice. Svi su izvan životne opasnosti. No, jedan od njih, muškarac je u KB Sestara milosrdnica zadržan u jedinici intenzivnog liječenja i kod njega je utvrđeno da je COVID- pozitivan pa ga čeka preseljenje u KB Dubrava - izjavio je Husak.Što je uzrokovalo nesreću - zasad se može samo nagađati. Službena istraga još nije završena. Prometni stručnjaci uzrok nesreće koja se dogodila rano ujutro u uvjetima smanjene vidljivosti pronalaze u nekoliko mogućnosti. Kažu da je vozač kamiona možda na trenutak zaspao ili mu je nešto odvuklo pozornost, npr. tipkanje po mobitelu.

Stručnjaci upozoravaju i da je vožnja s uključenim tempomatom često pogibeljna jer se vozač opusti, a ne treba isključiti ni umor kao bitan faktor jer su vozači često iscrpljeni. Neslužbeno doznajemo da će vozač tegljača biti zadržan u pritvoru, a konačne odgovore na pitanje što je uzrok ove strašne nsereće, očekujemo od istražitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!