11:12 / 18.06.2020.

Autor: HRT

Teška noć iza Markuševčana

-

-

Foto: - / -

Mira Kožić i noćas je u strahu istrčala iz kuće, kao i jučer kada je Zagreb pogodio jedan od 10 najjačih potresa. Njezina kuća ima crvenu naljepnicu!
Novi potres pogodio je jučer područje Zagreba i okolice, u 17 sati i 51 minutu. Jačine 3, 1 prema Richteru nekoliko sekundi tresao je tlo. Epicentar je bio u Markuševcu.

Mira Kožić i noćas je u strahu istrčala iz kuće, kao i jučer kada je Zagreb pogodio jedan od 10 najjačih potresa. Njezina kuća ima crvenu naljepnicu i predodređena je za rušenje! Na cestu su, kaže, izašli i svi susjedi.

- To je bio strašan potres, tu je valjda bio epicentar, i svaki put trčimo van, tu se valjda najviše čuje, kaže gospođa Kožić.

Svakim novim potresom na njezinoj se kući pojave i nova oštećenja. U kući im sada nema prostorije koja nije oštećena.

- Ove se najviše bojimo, pogledajte kakve su to pukotine, kaže gospođa Mira pokazujući devastiranu sobu. Strahuje da će se s novim jačim potresom dio zida, odnosno kut prostorije u potpunosti srušiti.

- Rekao nam je statičar da se ne igramo, da ako se to sruši da će povući i gornji dio sa sobom, kaže Mira.

Bio je to, kaže, samo privatno, neslužbeno statičar, no žele da statičari dođu k njima, sve pogledaju kako bi dobili i službenu potvrdu o cjelokupnom stanju kuće.

- Ja nemam novaca da platim statičara, to košta oko 4, 5 tisuća kuna. Ja imam malu mirovinu, suprug ima malu mirovinu, mi nemamo novaca, kaže gotovo u suzama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!