Teška prometna nesreća u Lici, poginuo mladić iz Zadra

29.01.2022.

14:34

Autor: HRT/V.G.

Policija

Policija

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

U subotu u noćnim satima u Lici je poginuo 23-godišnji vozač iz Zadra, a očevidom je utvrđeno da je stradao zbog neprilagođene brzine, pri slijetanju i prevrtanju, te da uzrok smrtnog stradavanja nije bio sudar s drugim vozilom.

Kako je za Hinu neposredno nakon završetka očevida rekla glasnogovornica Maja Brozičević, riječ je o dvije odvojene prometne nesreće u mjestu Ličko Cerje, na državnoj cesti DC50 Gospić-Gračac, slijetanju i prevrtanju Mazde i kasnijem naletu BMW-a na Mazdu.

Vozač iz Zadra (r.1998.) se Mazdom kretao iz Gospića u smjeru Gračaca te je zbog neprilagođene brzine oko 3 sata sletio ulijevo izvan kolnika i udario u drvo te se automobil od siline udara vratio na cestu i zaustavio na krovu.

Očevidom je utvrđeno da je vozač pritom na mjestu događaja i poginuo, dakle prije naleta drugog automobila, rekla je Brozičević.

Na Mazdu okrenutu na krov je zatim naletio BMW kojim je upravljao vozač iz Gračaca, koji se pritom nije ozlijedio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!