00:18 / 05.05.2020.

Autor: HRT

Teška prometna nesreća u Zadru: vozilom sletjeli u more

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

PU zadarska potvrdila nam je da su dvojica mladića, 20-godišnjak i 17-godišnjak, poginula na mjestu događaja.
Strašna nesreća u Zadru. Dva mladića poginula su, jedan se bori za život, a jedan je lakše ozlijeđen u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u zadarskoj gradskoj luci. Zadar ne pamti ovakvu tragediju. 

Dvadesetogodišnji vozač udario je u rubnjak, rasvjetni stup a potom i u metalni vez te sletio u more na dubinu od osam metara. Vozač je poginuo kao i njegov 17-godišnji prijatelj. Zadarski liječnici cijelu su se noć borili za život 22-godišnjaka, a jedan 17-godišnji mladić prošao je s lakšim ozljedama i otpušten na kućnu njegu.Policijska patrola u blizini, kraj koje je projurio automobil, u tom se baš trenutku bavila drugim prometnim prekršiteljem. Prema policijskom izvješću nesreća se dogodila sinoć nešto iza 23 sata. Kako su nam sinoć rekli svjedoci, jedan je mladić odmah isplivao, dok su ostalu trojicu iz mora izvukli vatrogasci te ih je odvezla Hitna pomoć.

- Prometna nesreća dogodila se kada 20-godišnji vozač, koji je upravljao vozilom marke Audi zadarskih registarskih oznaka, došavši u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku, zbog čega je došlo do zanošenja i rotacije automobila, koji je udario u rubnjak te se odbio i prednjim dijelom udario u rasvjetni stup. Nakon toga nastavlja se nekontrolirana vožnja i prednjim dijelom automobil udara u metalni vez te metalnu zaštitu na obali i slijeće u more, na dubinu od 8 metara, rekla je glasnogovornica Ivana Grbin.Zadrani su šokirani, ne pamte ovakvu tragediju. Prijatelji poginulih pale svijeće. Cijeli grad priča o utrkama na prometnicama zadarskog Poluotoka, zadnja dva mjeseca kada je sve pusto. Sudionici ove teške nesreće, jurili su automobilom, koji glasi na privatnu tvrtku, ali policija kaže, kako se sinoć nisu utrkivali s nekim.

- Tu sam lovio ribu, gdje svaku večer lovimo, i samo su projurili pokraj mene, 300 na sat! Da se par sekundi prije nisam pomaknuo, pokupili bi i mene, rekao nam je potreseni Zadranin koji je svjedočio događaju.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici. Obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik. Policijski ronioci izvukli su automobil iz mora. Za jednog mladića odmah nije bilo spasa. Tri su dovezena  u zadarsku bolnicu, dva bez pulsa i svijesti. Jednog mladića nisu uspjeli reanimirati, kaže pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc. Zadarski liječnik kaže, kako je uzrok smrti najvjerojatnije utapanje.

Za golobrade mladiće koji noću na gradskim prometnicama jure kao na pistama, policija dobro zna. Preminuli mladi vozač imao je prometnu nesreću i prije nekih mjesec i pol dana , ali ne ovim automobilom i tada razlog nije bila brzina - kratko je potvrdila  policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!