Prometna nesreća u Zagrebu, u trenutku ugašena dva života

20.06.2021.

09:48

Autor: HRT

Teška prometna nesreća u Zagrebu, poginule dvije osobe

Teška prometna nesreća u Zagrebu, poginule dvije osobe

Foto: HRT / IMS

U sudaru motocikla i bicikla u nedjelju, u 8.48, na Zagrebačkoj aveniji poginule su dvije osobe, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Nesreća se dogodila kod križanja Ulice Hrvatskog sokola i Rudeške ceste, a smrtno su stradala obojica vozača. Promet je nakon toga obustavljen, a očevid je u tijeku.

Poginula su dva vozača, jedan mlađe, drugi starije dobi. Na pitanje je li možda riječ o prebrzoj vožnji, Sanja Žugić Ćuk, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, odgovorila je da to zasad ne može reći. Tek nakon očevida utvrdit će se okolnosti prometne nesreće. Očevid provodi Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s PU zagrebačkom.

Galerija
Prometna nesreća na Zagrebačkoj aveniji, Foto: HTV/IMS
Prometna nesreća na Zagrebačkoj aveniji, Foto: HTV/IMSPrometna nesreća na Zagrebačkoj aveniji, Foto: HTV/IMSPrometna nesreća na Zagrebačkoj aveniji, Foto: HTV/IMS

U trenutku su ugašena dva života, što je upozorenje za sve sudionike u prometu. Građani u šoku. Na pitanje jure li automobili na ovom području inače, Dean Španić koji ondje stanuje odgovara za HTV:


- Najviše motoristi, oni divljaju stalno, a mi biciklisti pazimo se, no ima svakakvih i među biciklistima. Vrućine su sigurno uzele neki danak. Policija ne radi svoj posao kako treba. Ovo je velika nesreća i strašno je što se to dogodilo u rano jutro u nedjelju, zato što tu dosta djece prolazi. Ne znam što bismo trebali učiniti, ležećih (policajaca) je ionako previše, kaže.

Drugi nam građani pak kažu - promet na tom području siguran je onoliko koliko ga sami sudionici čine sigurnim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!