13:18 / 30.07.2019.

Autor: T.D./Hina

Teške optužbe Živog zida na račun DIV-a i HBOR-a, stigao i odgovor

-

-

Foto: - / -

Članovi Živog zida na konferenciji za novinare govorili su o dodjeljivanju kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj Brodosplitu.
Članovi Živog zida na konferenciji za novinare govorili su o dodjeljivanju kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj Brodosplitu.

Riječ je o isplati druge rate kredita u vrijednosti od 162 milijuna kuna. Ističu da je kredit nezakonit jer u dokumentaciji nedostaje pozitivno mišljenje Hrvatske brodogradnje Jadranbrod.

- Zašto gospodin Tomislav Debeljak nije angažirao hrvatsku brodogradnju Jadranbrod kao što piše u ovoj odluci. Zato je i dobio novce jer je obećao da će to napraviti, on to nije napravio zato što se boji Hrvatske brodogradnje Jadranbrod - stručnog tijela koje mu je dalo već 60-ak negativnih mišljenja, izjavio je čelnik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić.

O svemu se oglasila i DIV grupa u čijem je vlasništvu Brodosplit.

- Cijela DIV grupa i Brodosplit kao dio te grupe posluju pozitivno, od 2016. godine ostvaruju dobit. Što samo pokazuje da su sve one struje i strukture koje su bile uvjerene da velika brodogradnja ne može raditi s profitom bile u krivu, rekao je član Uprave DIV-a Darko Pappo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!