13:08 / 20.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Teško ozlijeđen pri padu s Galebovih stijena

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, arhiva

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Zbog pomorske nesreće u kojoj je na Kornatima poginulo dijete iz Nizozemske pritvoren je i kazneno prijavljen 20-godišnjak koji je bez dozvole vozio gliser s privezanim gumenim kolutom.
Teško je ozlijeđen 27-godinjak iz Pule koji je sinoć pao s visine oko sedam metara s Galebovih stijena u Puli, izvijestila je istarska policija.

Policiju su sinoć oko 19,30 sati o nesreći obavijestili pulski vatrogasci, koji su dolaskom na mjesto nesreće utvrdili da je zbog neutvrđenih razloga muškarac pao s Galebovih stijena. Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da se 27-godišnjak popeo na stijenu, izgubio ravnotežu i pao s visine oko sedam metara.

Pomoć mu je pružena u pulskoj Općoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda glave zadržan na liječenju. Kako je riječ o nepristupačnom terenu i visokim stijenama, morali su intervenirati pulski vatrogasci.

Zbog pogibije djeteta na Kornatima pritvoren 20-godišnjak

Zbog pomorske nesreće u kojoj je na Kornatima poginulo dijete iz Nizozemske pritvoren je i kazneno prijavljen 20-godišnjak koji je bez dozvole vozio gliser s privezanim gumenim kolutom.

Šibenska policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se nesreća dogodila u subotu oko 13.15 sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu kada je 20-godišnjak na gliseru prevozio troje nizozemskih turista, dok je maloljetno dijete vukao na okruglom gumenom madracu koji je konopom bio privezan za stražnji dio glisera.

U jednom trenutku, 20-godišnjak je napravio manevar u lijevu stranu, potom se naglo vratio u desnu uslijed čega je došlo do udara madraca u gliser. Dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Policija, Lučka kapetanije i Državno odvjetništvo daljnjim istraživanjem utvrdit će snosi li odgovornost za nesreću i zagrebačka tvrtka kod koje je, na otoku Ugljanu, nizozemska obitelj unajmila gliser kojim je upravljao 20-godišnjak bez dozvole.

- Policija zajedno s Lučkom kapetanijom i Državnim odvjetništvom i dalje provoditi izvide na okolnosti nesreće na Kornatima. Utvrđeno je da je obitelj gliser iznajmila u zagrebačkoj tvrtki na otoku Ugljanu, a u daljem postupku utvrdit će snosi li još netko osim 20-godišnjaka kaznenu odgovornost za nesreću, kazala je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Lučki kapetan Robert Baljkas izjavio je da ne može govoriti o detaljima istrage s obzirom da je slučaj preuzelo Državno odvjetništvo.

- Logično je da za obavljanje određenih djelatnosti pravna osoba treba ispuniti zakonske uvjete te da, ako ih ne ispuni, za to snosi posljedice, ali konkretan slučaj na mogu komentirati s obzirom da se njime sada bavi Državno odvjetništvo. Lučka kapetanija sada eventualno može pokrenuti prekršajni postupak protiv pravne osobe, ali sve u dogovoru s Državnim odvjetništvom, kazao je Baljkas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!