08:21 / 30.10.2018.

Autor: Hina/HRT

Teško ozlijeđena pacijentica s Ugljana po orkanskom nevremenu prevezena u Zadar

Ilustracija, Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ilustracija, Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).
Službenici Lučke kapetanije Zadaru su po orkanskom nevremenu na moru, uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport (MEDICO) teško ozljeđene 18-godišnje pacijentice s otoka Ugljana u Zadar, izvijestili su u utorak ujutro iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). U MRCC je sinoć u 18,20 sati zaprimljen poziv liječnice iz mjesta Kali na otoku Ugljanu o potrebi hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A. B. (rođena 2000. godine).

Obaviještena je Lučka kapetanija Zadar čiji su službenici unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru u 18,45 sati  isplovili iz Luke Gaženica prema Kaliju, kamo su pristali u 18,58 sati i ukrcali pacijenticu i liječnicu na spasilačku brodicu. U Luku Gaženica su pristali u 19,18 sati, a pacijenticu su u preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je akcija spašavanja uspješno okončana, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!