11:32 / 10.04.2018.

Autor: D.P./Hina

Teško ozlijeđena trojica migranata kod Generalskog Stola, uhićena još dvojica

Ilustracija (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bolnica zna identitet ozblijeđenih, ali se oni nisu htjeli izjasniti o državljanstvu, odnosno reći iz koje su zemlje krenuli na put prema zapadu.
U noći s ponedjeljka na utorak trojica ilegalnih migranata teško su se ozlijedila kad su skočili s mosta preko Mrežnice i svi su u bolnici, a prema nekim neslužbenim informacijama, bježali su pred policijom. 

Dvojica su prevezena u karlovačku Opću bolnicu, a treći u ogulinsku. Prema izjavi Josipa Granića iz karlovačkog HGSS-a, do ozljeđivanja je došlo kada su migranti skočili s mosta na rijeci Mrežnici u Keićima kod Generalskog Stola jer nisu vidjeli da nisu iznad rijeke, nego iznad tla, koje je na tome mjestu kamenito. Hitna pomoć došla je do mosta, međutim bez pomoći HGSS-a ozlijeđeni muškarci nisu mogli biti izneseni do sanitetskog vozila.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić rekao da je pacijent (rođen 1997.) smješten kod njih na odjelu intenzivne medicine s ozljedama opasnim po život, međutim, da je jutros stabilno. Jančić je rekao kako se nada da su izgledi za njegov oporavak dobri. Drugi pacijent (rođen 2001.) priprema se za transport u Traumatološku bolnicu u Zagrebu zbog ozljede kralježnice.

Bolnica zna identitet ozblijeđenih, ali se oni nisu htjeli izjasniti o državljanstvu, odnosno reći iz koje su zemlje krenuli na put prema zapadu. Treći ozlijeđeni je u ogulinskoj bolnici podvrgnut operativnom zahvatu i nalazi se na odjelu kirurgije. 


Uz tri ozlijeđena migranta karlovačka policija uhitila još dvojicu ilegalaca

Uz trojicu ilegalnih migranata, koji su se u noći s ponedjeljka na utorak bježeći pred policijom teško ozlijedili kad su skočili s mosta preko Mrežnice, policija je uhitila još dvojicu.

Protiv svih pet migranata policija provodi kriminalističko istraživanje u vezi s ulaskom i kretanjem na području Republike Hrvatske i Europskoga gospodarskog prostora, izvijestila je karlovačka Policijska uprava. U utorak poslijepodne ravnatelj karlovačke bolnice Ervin Jančić rekao je kako se nakon neurološke i radiološke obrade dobro oporavlja pacijent (1997.) koji je i dalje pod mjerama intenzivnog nadzora jer je primljen s ozljedama opasnim po život.

Drugi pacijent (2001.) prijepodne je iz karlovačke bolnice zbog operativnog zahvata kralježnice prevezen u Zagreb u Kliniku za traumatologiju. Treći ozlijeđeni migrant (1990.) je u bolnici u Ogulinu, a kirurg Igor Tripalo rekao je da je slomio sedam rebara i da ima prodor zraka u pluća, zbog čega mu je postavljen dren, a ima i prijelom podlaktice koja će mu biti operirana kad bude potpuno stabilno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!