Težak dan iza hrvatskih zdravstvenih radnika

12.12.2020.

17:58

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

default error photo
Iza djelatnika KBC-a Split težak dan - preminulo je 12 pacijenata. Na bolničkom liječenju je 190 pacijenata, 16 ih je na respiratoru.
I danas više od 4 tisuće zaraženih. Nažalost, ne smanjuje se ni broj umrlih, još je 78 pacijenata zbog koronavirusa izgubilo život. Velik je i broj oboljelih koji trebaju bolničko liječenje - sada ih je gotovo 2800, od čega njih 295 na respiratoru.

➡️
Koronavirus - nove informacije

Prema današnjim podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti Hrvatska je po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana najlošija u Europskoj uniji. Iza nas su Litva, Luksemburg te Slovenija. I po boju umrlih u istom razdoblju na visokom smo četvrtome mjestu.

➡️ ECDC: Hrvatska ima najviše oboljelih na 100.000 stanovnika među europskim zemljama

Iza djelatnika KBC-a Split težak dan - preminulo je 12 pacijenata. Na bolničkom liječenju je 190 pacijenata, 16 ih je na respiratoru.

- Veliki je broj teško bolesnih i na respiratorima. Što se tiče preminulih, u pitanju su uglavnom stariji i sa komorbiditetima, rekao je Julije Meštrović,  ravnatelj KBC-a Split.

U Primorsko-goranskoj preminulo je pet osoba. S obzirom na nadolazeće blagdane iz stožera još jednom pozivaju na strogo pridržavanje mjera.

- Danas je na našem području 365 novooboljlih osoba. Testiramo jako puno tako da možemo zaključiti da je udio zaraženih osoba unutar testiranih na stabilnih 30 posto, to bi moglo govoriti da dolazimo ipak do tog nekakvo platoa ove epidemije, ističe Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 197 pacijenata, 44 su na respiratoru.

- U zadnja 24 sata preminulo je 6 osoba sa područja Osječko-baranjske županije, kaže Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Tri tjedna nakon što su prvi uveli strože mjere, sa sjevera zemlje stižu bolje vijesti.

- U Općoj bolnici Varaždin i dalje je velik broj pacijenata, ali ono što je pozitivna stvar je da u 8 dana imamo stagnaciju, nemamo povećanje broja hospitaliziranih, naglasio je Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Zagreb u posljednja 24 sata bilježi 658 novih slučajeva zaraze. 

- Mi imamo danas u Zagrebu 3657 aktivno oboljelih. Nažalost situaciju otežava i činjenica da je preko 400 zdravstvenih djelativna što pozitivno što u samoizolaciji, rekao je Vjekoslav Jeleč, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo.

S prekršiteljima mjera - splitska policija imala je jučer pune ruke posla. U jednom zatvorenom prostoru zatekli su vlasnika i još 30 osoba bez maski, a vlasniku je izdan prekršajni nalog. U studentskom domu u Splitu policija je pak zatekla 28 osoba, 23 bez zaštitne maske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!