Teže ozlijeđeni putnik evakuiran s jedrilice i prevezen u Zadar

19.07.2022.

20:32

Autor: V.G./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvršili su u koordiniranoj akciji evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika jedrilice "Gustac" koji je teže ozlijeđen u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar organizirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice u utorak u 12,26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar.

Službenici zadarske Lučke kapetanije ozlijeđenog su evakuirali s jedrilice i prevezli u Zadar, gdje su pristali u 13,45 sati i predali ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći Zadar u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!