12:48 / 17.10.2018.

Autor: M.B./HRT

'Težimo suživotu i društvu primjerenjem ovom dobu'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema informacijama ministra uprave Lovre Kuščevića, čini se da niti jedna od tri inicijative nije prikupila dovoljan broj potpisa. Bit će omogućen uvid u sve potpise koji ne zadovoljavaju kriterije, kazao je premijer.
Premijer Andrej Plenković je u uvodu Vladine sjednice kazao za prosvjed u Vukovaru da je Vlada čula poruku žrtava za procesuiranjem i svih ratnih zločina "unatoč tome što se puno toga učinilo".

No za sve je važno je da se malo prisjetimo biti jedne od glavnih političkih ostavština dr. Franje Tuđmana, a to je proces mirne reintegradije hrvatskog Podunavlja, kazao je Plenković. Jedna od njenih mjera je vraćanje povjerenje i suživota pa i zakon o oprostu. Mirnom reintegracvijom izbjegnute su brojne žrtve s obje strane. To se zahvaljujući mudrosti predsjednika Tuđmana nije dogodilo, naglasio je premijer. Trebamo raditi na stvaranju društva koje neće zaboraviti zločine, ali i društvo koje je primjerenje ovom dobu i težiti suživotu, rekao je Plenković.

Prema informacijama ministra uprave Lovre Kuščevića, čini se da niti jedna od tri inicijative nije prikupila dovoljan broj potpisa. Bit će omogućen uvid u sve potpise koji ne zadovoljavaju kriterije, kazao je premijer u uvodnom obraćanju na sjednici Vlade. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!