Tijekom lova na krupnu divljač poginuo 45-godišnji lovac

08.11.2021.

17:13

Autor: Sani Lukić/Dnevnik/Siniša Leopold Škrinjarić/IMS/I.Z./HRT

Tijekom lova na krupnu divljač u Maloj Dapčevici poginuo 45-godišnji lovac

Tijekom lova na krupnu divljač u Maloj Dapčevici poginuo 45-godišnji lovac

Foto: Vijesti / HRT

U lovu na krupnu divljač u Maloj Dapčevici pokraj Virovitice poginuo je 45-godišnji lovac. Nakon obavljenog očevida počela je istraga koja bi trebala otkriti uzroke te nesreće. Ponovno se otvara i pitanje sigurnosti u lovu.

U organiziranom lovu na divlje svinje u bilogorskom lovištu između Grubišnog Polja i Virovitice sudjelovalo je više lovaca, a nesretni je lovac pogođen hicem u glavu te odmah prevezen u virovitičku bolnicu.

- Pacijent je bio bez svijesti , bez pulsa te bez spontanog disanja odmah se pristupilo mjerama kardiopulmonalne reanimacije.Nažalost unatoč svim poduzetim mjerama u 13.11 sati evidentirali smo smrt, rekao je Robert Tomljenović iz Opće bolnice Virovitica.

Policija i općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru završili su očevid.

- Očevid su obavili policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske, a temeljem naloga općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru naložena je obdukcija koja će se održati sutra u općoj bolnici Virovitica. U svezi navedenog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju razjašnjavanja svih činjenica i okolnosti smrtnog stradavanja 45-godišnjaka, naglasio je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Saša Đorđević.


Preminuli lovac, otac troje djece, živio je u Grubišnom Polju. Predsjednik županijskog Lovačkog saveza i sam je ranjen u prsa u jednom lovu te napominje kako su sigurnosne mjere u lovu posljednjih godina znatno postrožene, no nesreće se ipak događaju.

- Nakon mog ranjavanja smo potakli da ti sigurnosni prsluci uđu u Zakon o lovstvu. Prije četiri godine je Hrvatski lovački savez izdao brošuricu koja se zove "Sigurnost u lovu", istaknuo je predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Mato Kovačević.

Nitko iz vodstva lovačkog društva koje je organiziralo lov nije htio pred kamere dok ne završi istraga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!