Tijekom šetnje pronašao bombe, eksploziv i streljivo

28.06.2023.

11:50

Autor: V.K./HRT/Hina

Pronađene bombe i streljivo

Pronađene bombe i streljivo

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Tijekom šetnje u blizini jezera na području Osijeka 64-godišnjak je u utorak pronašao veću količinu ručnih bombi, eksploziva i streljiva, izvijestila je u srijedu osječko-baranjska policija.

Radi se o pet komada ručnih bombi, dvije tromblonske mine, tri kilograma gospodarskog eksploziva te 275 komada streljiva.

Na mjesto događaja došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način uklonio pronađena eksplozivna sredstva i streljivo.

U policiji podsjećaju građane da još traje akcija Manje oružja, manje tragedija te pozivaju one, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Građane mole da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu preuzeti opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!