14:54 / 19.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Tijelo 74-godišnjaka ubijenog 2018. pronađeno u šumi

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za kazneno djelo teškog ubojstva osumnjičena su trojica muškaraca, od kojih dvojica stranih državljana.
Policija je izvijestila da je u šumi u Leštakovcu pronađeno tijelo 74-godišnjeg D. P. za kojim se tragalo od 2018. Za kazneno djelo teškog ubojstva osumnjičena su trojica muškaraca, od kojih dvojica stranih državljana. Za nedostupnim osumnjičenikom bit će raspisana međunarodna tjeralica.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ubijen vatrenim oružjem u jednom varaždinskom skladištu. Njegovo tijelo pronađeno je prije nekoliko dana u šumi u Leštakovcu.

- Utvrđeni su dovoljni elementi sumnje u motiv počinjenja kaznenog djela, kao i da je riječ o kaznenom djelu s elementima organiziranosti u koje su uključeni strani državljani, izjavio je Ivica Kropek, v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije.

Voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović kazala je da se kriminalistička istraživanja nastavljaju. Na upit je li poznat motiv ubojstva rekla je da ne može odgovoriti, ali je kazala da su i pokojnik i počinitelj bili u kaznenoj evidenciji te da postoje naznake da se radi o međusobnim obračunavanjima.

Na pitanje kako je policija došla do informacije da je tijelo zakopano u Leštakovcu, Karabegović je odgovorila da je služba kriminalističke policije dvije godine i četiri mjeseca intenzivno radila na tom slučaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!