Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno u kanalu Ornitološkog rezervata Crna Mlaka

27.03.2023.

12:24

Autor: Hina/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Mrtvo tijelo zasad nepoznatog muškarca pronađeno je u nedjelju na površini vode odvodnog kanala Ornitološkog rezervata na području Jastrebarskog, a na njemu nisu uočeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kaznenim djelom.

Zagrebačka policija je izvijestila da je tijelo oko 10.45 sati pronađeno na površini vode odvodnog kanala Ornitološkog rezervata Crna Mlaka.

Na tijelu nisu uočeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrđivati uzroci i okolnosti smrti.

Područje Crne Mlake nalazi se između rječica Okićnice na zapadu i Brebernice na istoku u pokupskom bazenu, na površini od približno 650 hektara.

U sklopu močvarnog područja nalaze se i istoimeni ribnjaci, koji su nastali na mjestu nekadašnje Male mlake uz rječicu Okićnicu.

Prostor zaštićenog rezervata Crna Mlaka zaštićen je 1980. godine kao obitavalište brojnih ptičjih vrsta te je uvršten u popis Ramsarske konvencije i projekt Ornitološki važnih područja u Europi IBA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!