16:22 / 01.01.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Tijesna utrka oko prvorođene bebe u novoj godini

Mia Ćibarić rođena je u kninskoj bolnici/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mia Ćibarić rođena je u kninskoj bolnici/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Već u prvoj minuti, praktički istodobno, u Kninu, Splitu i Sinju čuo se plač prvih beba rođenih u 2019. A dvije minute nakon ponoći rođena je prva riječka beba.
Tijesna utrka vodila se oko prvorođene bebe u novoj godini. Već u prvoj minuti, praktički istodobno, u Kninu, Splitu i Sinju čuo se plač prvih beba rođenih u 2019.  A dvije minute nakon ponoći rođena je prva riječka beba. Mama Marija rodila je djevojčicu Ivu Marković.
Dječaka je rodila i naša najtrofejnija skijašica Janica Kostelić.

Dok neka rodilišta polako bilježe rast broja rođene djece, u drugima je on još u konstantnom padu. Državne mjere, poručile su rodilje, jesu velika pomoć, ali bez napretka i zapošljavanja nema ni povećanja nataliteta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je na Novu godinu roditelje i njihove bebe u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, u kojoj je od ponoći do poslijepodneva rođeno šestero novorođenčadi.

-Sve ću učiniti, ne kao gradonačelnik jer sam to već u Zagrebu učinio, nego kao saborski zastupnik koji je šest puta izabran - možda u 2019. dođem u Sabor nikad se ne zna - da u ime Kluba stranke rada i solidarnosti predložimo projekt roditelj-odgajatelj u cijeloj Hrvatskoj, kao što smo prošle godine predložili, a ove godine će zaživjeti besplatni školski udžbenici za osnovne škole - najavio je Bandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!