14:25 / 21.01.2021.

Autor: Hina

Timovi logističke tvrtke cargo-partner iz cijele regije pomažu stradalima u potresu

Foto: Ilustracija Edina Zuko/PIXSELL

Foto: Ilustracija Edina Zuko/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svaki je kontejner opremljen osnovnim namještajem i opremom (uključujući četiri kreveta, malu kuhinju, grijač i kemijski WC), a u jednom se može smjestiti četvero ljudi.
Timovi austrijske info-logističke tvrtke cargo-partner udružili su se iz cijele regije u pomoći obiteljima čiji su domovi uništeni u potresu 29. prosinca u Hrvatskoj te su donirali 12 novih kontejnera za smještaj tih obitelji, izvijestili su u četvrtak iz Beča, iz sjedišta te tvrtke, koja posluje i u Hrvatskoj.

Od ukupnog broja kontejnera koje su iz cargo-partnera donirali, osam je u četvrtak, 21. siječnja, isporučeno, kako kažu iz te tvrtke, "na svoja mjesta", a preostala četiri isporučit će do 23. siječnja, čime najmanje 12 obitelji dobiva smještaj, dok im lokalne vlasti pomažu u obnovi kuća.

Svaki je kontejner opremljen osnovnim namještajem i opremom (uključujući četiri kreveta, malu kuhinju, grijač i kemijski WC), a u jednom se može smjestiti četvero ljudi.

- Inicijativu smo usko koordinirali s lokalnim vlastima kako bi se osiguralo da pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija, ističe generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj Zoran Starčević, dodajući da su prepoznali potrebu za brzim rješenjem, kontejnerima, jer mnogi ljudi još spavaju vani ili u automobilima i unatoč hladnoći i snijegu, a mnoge obitelji imaju i stoku i moraju ostati blizu svojih domova.

Naglašava i da je pomoć timova cargo-partnera stigla iz sedam zemalja gdje ta austrijska tvrtka posluje, pri čemu su u Hrvatskoj donirali pet kontejnera, a ostalo timovi iz Austrije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske te Bosne i Hercegovine.

- Tu inicijativu vidimo i kao potvrdu korporativnih vrijednosti dobavljača logistike, a i naše korporativno geslo "shvaćamo to osobno" znači društvenu odgovornost i solidarnosti. Pored donacije naše tvrtke, privatno su se odmah organizirali i prikupili novac za doniranje i naši zaposlenici u Hrvatskoj, kojima zahvaljujem, poručio je Starčević.

Izjavio je i da surađuju s hrvatskom humanitarnom organizacijom "Dobra volja", kojoj su pružili besplatno skladištenje i logistiku za prikupljene palete donacija iz Njemačke (odjeća i potrepštine).

Iz tvrtke cargo-partner napominju da su privatni pružatelj info-logistike za zračni, pomorski, kopneni prijevoz i skladištenje više od 30 godina (osnovani 1983.), a osim u Austriji, timove imaju u 40 zemalja diljem svijeta u 130 poslovnica, gdje zapošljavaju više od 3000 ljudi, koji su u 2020. stvorili, kako kažu, procijenjeni promet veći od milijarde eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!