Tinejdžerica ozlijeđena nakon što se zaglavila na vratima ZET-ova autobusa

30.08.2023.

Zadnja izmjena 16:10

Autor: V.K./HRT/Hina

Autobus ZET-a

Autobus ZET-a

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Prošlog petka ozlijeđena je maloljetna putnica kojoj je noga ostala zaglavljena na vratima ZET-ova autobusa, potvrdila je zagrebačka policija, dodavši da se još čeka kvalifikacija ozljeda kako bi se nastavilo postupanje prema vozaču.

Vozač ZET-ovog autobusa očitovao se kako nema saznanja o nesreći, priopćio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

Maloljetnici je liječnička pomoć pružena u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, kažu u policiji.

Nesreća se dogodila 25. kolovoza oko 22 sata, na autobusnom stajalištu ZET-a u Ulici Ante Starčevića. U policiji ističu da se 55-godišnji vozač ZET-a pri zatvaranju vrata nije uvjerio da u opasnost ne dovodi druge sudionike u prometu, pri čemu se putnici zaglavila noga na vratima autobusa.

Prema svjedočenju njezine majke, ZET-ov autobus vukao je maloljetnicu 40-ak metara po cesti, sve dok nije uspjela izvući nogu, izvijestio je portal Index.

Policija je poručila da će pokrenuti postupak protiv 55-godišnjeg vozača ZET-a nakon što dobiju medicinsku kvalifikaciju ozljeda putnice.

No, iz ZET-a ističu kako ih do današnjeg dana policija nije obavijestila o postupanju prema njihovom vozaču ili eventualnim daljnjim koracima.

Tvrde da, izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih mogu potvrditi ili demantirati samu nesreću.

Dodaju i da su u internom postupku, nakon što im je vozač rekao da nema saznanja o nesreći, iz predostrožnosti obavili i tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

"Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. (...) U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", poručuju iz ZET-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!