09:55 / 01.02.2020.

Autor: M.Š./D.M./HRT

Tisuće na prosvjedu protiv Milana Bandića

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Građanima, aktivistima i ostalima koji su došli na treći prosvjed u manje od mjesec i pol mnogo toga u Zagrebu nije po volji.
Desetak tisuća građana okupilo se na glavnome zagrebačkom trgu na prosvjedu protiv gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Dosta je!". Organizirale su ga udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad protiv, kako ističu, klijentelističkog sustava koji guši i uništava Zagreb.

- Juričan komentirao situaciju sa stanom Bandićeve supruge

Građanima, aktivistima i ostalima koji su došli na treći prosvjed u manje od mjesec i pol mnogo toga u Zagrebu nije po volji. U prvom redu situacija sa smećem i preskupim odvozom otpada. Od gradonačelnika traže i da odustane od projekta tzv. zagrebačkog Manhattana i kako kažu - štetnog GUP-a. Na prosvjedu su govorili Gordana Pasanec (Siget i Zagreb te zove), Jelena Miloš (Pravo na grad), Branka Genzić - Horvat (UZOR), Marko Košak (Zelena akcija) i Bernard Ivčić (Zelena akcija)."Neki fućkaju, a neki delaju"

- Pravo je prosvjednika da prosvjeduju, a demokratsko pravo gradonačelnika je da radi. Ja očekujem jednog dana da se prosvjeduje - zašto je temperatura zraka danas 17 stupnjeva? Pa i to je demokratski!, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odgovarajući na pitanja novinara na Cvjetnom trgu, gdje je udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. life) organizirala obilježavanje Svjetskog dan borbe protiv raka (World Cancer Day).

- Pa razgovarate s čovjekom koji je 29 godina na nogama hrvatske politike, koji nije ničiji žmigavac, nego koji radi odgovorno svoj posao i nema vremena za bedastoće. Ali vama sam uvijek dostupan i zahvalan što promovirate ono što dobro radim  i što istaknete i ono što loše radim. To je nama pouka, i meni i mom timu, da radimo još bolje. A uvijek neki prosvjeduju, fućkaju, a neki delaju, i tako će biti i ubuduće, poručuje Bandić.

Bandić je odbio komentirati "slučaj stan" rekavši kako je to pitanje koje novinari mogu postaviti Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. "Ako vam je netko dao nalog da radite spin s gradonačelnikom, to sa mnom nemojte činiti, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!